Page 14 - Yıldız'da Yaşam Sayı-7
P. 14

  rin yapılması için iyon kromotografı, ICP OES, azot-protein tayin cihazı, spectrofotometre, nem tayin cihazı ve inkübatör bulunuyor. Bunların yanı sıra, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İleri Teknolojiler Merkezi’nden projeler için ekipman desteği alınıyor.
Ar-Ge faaliyetleri için kullanılacak cihaz ve ekipmanlar haricinde test cihazlarına ihtiyaç duyulması halinde akredite test kuruluşların- dan hizmet alımı yapılması da planlananlar arasında.
İş birlikleri
İGSAŞ Ar-Ge Merkezi, ulusal roket ve füze araştırma ile üretim programlarına önderlik yapmak üzere 1988 yılından bu yana faaliyet gösteren Roketsan’la iş birliği içinde çalışıyor. Ayrıca yürütülen Ar-Ge faaliyetleri kapsamın- da Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nden proje yazma danışmanlığı desteği alınıyor. Gerekli görüldüğünde faaliyet alanlarıyla ilgili danışmanlıkların alınması hedefleniyor.
Bilgi yönetimi
İGSAŞ Ar-Ge Merkezi, günümüzün değişen ve gelişen koşullarında bilginin öneminin ve korunması gerektiğinin farkındalığıyla ISO 27001 Bilgi Güvenliği Sertifikası’na sahiptir.
 İGSAŞ Kütahya Fabrika Müdürü Osman Tulgar Ar-Ge Merkezi yatırımını şu sözlerle anlatıyor:
İGSAŞ olarak en önemli hedeflerimiz, Türkiye’de üretilmeyen gübreleri üreterek dışa bağımlılığı azaltmak ve satış payımızı her geçen yıl daha da artırmak. Bu hedef doğrultusunda özellikle hatalı gübrelemeler sonu- cunda toprağın kalitesinin ve veriminin düşmesini önleyecek projeler hayata geçirdik. Ayrıca mevcut tesislerimizin modernizasyonunu sağladık. Türkiye’de üretilmeyen gübre çeşitlerini üretmemiz de büyümeyen sek- törümüzde büyümemizi destekledi. İGSAŞ Ar-Ge Merkezi gibi geleceğe yönelik yatırımlarımızla Türkiye ekonomisine sağladığımız katkıyı daha da artırmayı hedefliyoruz.
  12


























































































   12   13   14   15   16